Sano lanceert suikervrije Antwerpse Handjes

Sano, de suikervrije eetgelegenheid van ‘t stad, heeft de toestemming gekregen om het gepatenteerde recept van het Antwerps Handje aan te passen en de suiker te vervangen door Zùsto. Hierdoor wordt het een volledig suikervrij Handje. Dat betekent dan vanaf nu echt iedereen kan genieten van het iconische koekje, ook de mensen die om gezondheidsredenen geen suiker mogen eten.

Sano, de suikervrije eetgelegenheid in Antwerpen, heeft de officiële toestemming gekregen van de Syndicale Unie voor Brood-, Banket-, Chocolade en IJsbedrijf om het recept van het Antwerps Handje te wijzigen en het op de markt te brengen zonder toegevoegde suiker.

“We hebben een heel uitgebreid assortiment: ijs, wafels, koffiekoeken, broodjes en patisserie. Allemaal zonder toegevoegde suikers en op basis van Zùsto. Maar toch ontbrak er nog iets. Een Antwerps icoon dat we maar al te graag ook wilden aanbieden, suikervrij natuurlijk: het Antwerps Handje”, vertellen uitbaters Gunther en Thierry.

Unie overtuigen

Om toestemming te krijgen het Antwerps Handje te bereiden zonder suiker, moest Sano de Unie overtuigen dat de oorspronkelijke smaak niet zou veranderen, dat de textuur dezelfde zou blijven en dat ook de typische vorm van het Handje behouden wordt. “Wij zijn overtuigd dat je alles kan maken zonder suiker en dat zonder in te boeten op smaak, textuur en vorm. Wij waren al snel overtuigd dat dat mogelijk is maar toch is altijd wat bang afwachten wat zij ervan zouden vinden.”

Enige tijd later kreeg Sano het langverwachte en positieve antwoord: Het Antwerpse Handje met Zùsto is een perfect Antwerps Handje met dezelfde authentieke smaak en het zelfde uitzicht. “Wij zijn heel blij dat we nu erkend zijn als officiële verdeler van het Antwerpse Handje zonder suiker. Het is een eer om dat iconische koekje te mogen aanbieden aan onze klanten. Maar we zijn vooral blij voor alle mensen die omwille van gezondheidsredenen of mensen die geen suiker willen eten, het koekje links moesten laten liggen. Met dit suikervrije Antwerpse Handje kan vanaf nu echt iedereen genieten van het koekje en dat is wat telt”, klinkt het gelukkig.

De handjes worden versgebakken bij Sano en verkocht in de traditionele verpakking. Zowel in een zakje als in een blikkendoos met daarin een boekje met de geschiedenis van Brabo.