Sano verrast Antwerp Pride met grote regenboogtaart

De komende dagen staan volledig in het teken van de Antwerp Pride en sieren regenboogvlaggen de Antwerpse straten en pleinen. In de hele Antwerpse binnenstad worden evenementen georganiseerd en acties op poten gezet die in het teken staan van de LGBTQ+-community. 

“De Antwerp Pride is een wereldwijd fenomeen die een boodschap van liefde uitdraagt. Uiteraard wilden wij hier ons steentje aan bijdragen. We staken de koppen bij elkaar en kwamen zo op het idee een grote regenboogtaart te maken van 1,20 meter op 60 centimeter”, vertelt Gunther enthousiast. 

Ook Sano, een gloednieuwe eetgelegenheid op de De Keyserlei 4, wil zijn steentje bijdragen aan dit grote feest. Zaakvoerders Thierry en Gunther staken de koppen bij elkaar en besloten hun passie en kennis aan te wenden voor het bakken van een grote regenboogtaart, maar dan zonder toegevoegde suiker. Want dat is het concept van Sano, allerlei lekkers zonder ook maar één grammetje toegevoegde suiker. Alles wordt vers bereid met Zùsto waardoor je toch die zoete toets terugvindt in jouw favoriete gerechtje.  

“We appreciëren deze geste van Sano zeer en waren blij verrast met het kleurrijke en smaakvolle initiatief. Eén van de missies van de Antwerp Pride is om bruggen te bouwen in onze stad tussen gemeenschappen en andere actoren in onze samenleving waaronder ook de ondernemers als Sano.”

Bart Abbeel, organisator Antwerp Pride

Met veel liefde, maar zonder suiker gegeven

Zo een taart bereiden is geen sinecure en neemt naast heel wat geëxperimenteer vooraf, toch nog altijd een hele productiedag in beslag. “Vooral de zoektocht naar de juiste kleuren van de regenboogvlag was een hele uitdaging maar wel een uitdaging die we met veel plezier zijn aangegaan”, vertelt Gunther. “Als je een regenboogvlag belooft, dan wil je dat die ook perfect is. We zijn dus op zoek gegaan naar de juiste kleurenmix om tot de exacte kleurencombinatie te komen. De taart zelf is een biscuit met crème au beurre en van vanille. De bovenste laag krijgt een icing van witte chocolade, gecondenseerde melk en Zùsto die we zullen kleuren om de regenboogvlag te bekomen.”

Pride Village

De taart werd zaterdagochtend afgegeven aan de Pride Village op het Operaplein. “En ze smaakt uitstekend”, vertelt Bart Abeel, voorzitter van de Antwerp Pride. “We appreciëren deze geste van Sano zeer en waren blij verrast met het kleurrijke en smaakvolle initiatief. Eén van de missies van de Antwerp Pride is om bruggen te bouwen in onze stad tussen gemeenschappen en andere actoren in onze samenleving waaronder ook de ondernemers als Sano. Dat we met deze taart ook nog eens gezond mogen snoepen is extra mooi meegenomen.”

De taart zal geserveerd worden tijdens een date-event. Nadat deelnemers hebben kunnen rolschaatsen, schuiven ze aan tafel voor een fijn gesprek. “Zo begint de date alvast op een heel lekkere manier”, klinkt het nog enthousiast.